Kwiaty, które na pewno ci zasmakują


Kwiaty, które na pewno ci zasmakują

Byliny wieloletnie posadź teraz, a cukinię i begonię wiosną. Kiedy zakwitną, będą piękną dekoracją ogrodu... i talerza.

Zdjęcie

Faszerowane kwiaty cukinii to prawdziwy przysmak /123RF/PICSEL
Faszerowane kwiaty cukinii to prawdziwy przysmak /123RF/PICSEL

Juka


Nie ma dużych wymagań, potrzebuje tylko średnio żyznego zasadowego podłoża i niezbyt obfitego podlewania. Młode rośliny lepiej na zimę okryć.

Kwiaty smaż w cieście naleśnikowym z odrobiną miodu i szczyptą wanilii lub - jeśli lubisz pikantne desery - ostrą papryczką chili. 


Cukinia 


Kwiaty cukinii rosną przy samej ziemi i nie jest łatwo je dobrze oczyścić. By ułatwić sobie pracę, rozłóż pod nimi wysuszoną trawę lub karton. 


Wspaniale smakują faszerowane, np. serkiem z suszonymi pomidorami lub ryżem. 


Zobacz także:


Wideo
Zakochała sie w tym sporcie